O víkendu jsem se pustila do pečení portugalské speciality pastel de nata. Když jsme byli v Portugalsku, tak jsme se mohli po těchto košíčcích utlouct. Řekla jsem si, že bych je mohla zkusit upéci i doma. Našla jsem si recept zde, a šlo se na věc. Překvapilo mě, že to nebylo ani tak pracné, jak jsem čekala. Sice se musí žloutkový krém po celou dobu míchat, ale vlastně mi příprava netrvala déle než 40 minut. Tvarově a vzhledově sice košíčky nejsou tak hezké jako ty portugalské, ale těsto jsem do formy na mufiny tvarovala rukou. Košíčky tak byly trochu větší než ty portugalské. Taky jsem nenechala krém úplně zčernat, měla jsem trošku obavy, že by to nemuselo dobře chutnat. A udělala jsem dobře. Chutí nám košíčky připomínaly dost ty portugalské. Myslím, že je budu péci častěji. Jsou syté, zároveň ale ne tolik sladké. Je to dobrota, trochu ozvláštnění pečení. 🙂 Už se těším, až se do nich pustím příště. Bohužel mizí dost rychle. 😀
Ahoj Aničko,
tento recept mně moc zaujal a určitě ho ráda vyzkouším!
Košíčky s krémem se Ti moc povedly.
Děkuju moc, už se těším, až je zas upeču. 🙂