Minulý pátek jsem se dala do pečení skořicových šneků kanellbullar. Ve Švédsku jsou tak oblíbení, že dokonce 4. října slaví jejich den. Zkoušela jsem je péci poprvé. Recept jsem našla na těchto stránkách. Autorku paradoxně od vidění znám, protože se pohybovala ve stejný čas jako já na univerzitě v Brně a dokonce jsme spolu chodily do pěveckého sboru. Příprava šneků mi trvala dlouho, i s kynutím těsta to zabralo asi tak 3 hodiny. Vím, nejsou stejně velcí, ale prostě to nešlo je sjednotit. Aspoň jsou každý originál. Těsto hodně nakynulo, ale díky tomu jsem jich upekla víc. Měli jsme doma zimu, tak jsem je dala aspoň ke kamnům, aby ještě trochu víc zvětšily objem předtím, než jsem je šoupla do trouby. Chuťově jsou dobří, sice ne tolik sladcí, ale na to si my ani nepotrpíme. K čaji nebo ke kávě se hodí báječně. Snad se mi příště povedou lépe tvarově. Jediné, co se mi nepodařilo sehnat, byl pärlsocker. Ten jsem si ze Švédska bohužel nepřivezla a shánět na internetu se mi to nechtělo. Tak jsem dala na šneky místo něj třtinový cukr. Nevypadá tak hezky, ale co se dá dělat, na chuti není poznat rozdíl.