Nevadí, že v pátek zrovna nikdo nic neslavil. Udělala jsem dort prostě jen tak. Poprvé mě napadlo použít i želatinu. Vždycky jsem se toho děsila. Zvláště poté, co jsem viděla, jaké potíže dělala želatina lidem v soutěži Peče celé Česko. Já jsem na výrobu dortu měla naštěstí víc času. Inspirovala jsem se dvěma recepty z internetu. K ztuhnutí želatiny pomohlo dát dort na půl dne do ledničky. Zpracovala jsem tak i jahody z naší zahrádky, takže jich nemusím dávat tolik do mrazáku. Po dortu se jen zaprášilo. A protože teď dozrál rybíz, přemýšlím, co bych z něj upekla.
Kulatou formu na pečení dortů jsem si koupila ve středu v Kiku a mám z ní obrovskou radost. Můžu tak víc experimentovat s pečením. Dosud jsem pekla jen koláče, ale teď se mohu pustit i do dortů. 🙂
Já osmikilový kocúr dávám přednost masíčku…..ale povím Vám panička dostala kus asi něčeho „neodolatelnýho“. Po prvním soustu přede, něco si mrmlá, pomlaskává a stále se olizuje!!!!
Já koukám a tiše závidím. Tak příště i něco pro mě, joooooo!!!!
Masový koláč neumím, Ami, ale podívám se po nějakých receptech a třeba něco najdu. Ono by se našlo i víc lidí nebo zvířat, kteří by rádi masovou variantu. 😀