Před 14 dny jsme si udělali tradiční gruzínské jídlo. Párkrát jsme chačapuri už dělali. Tentokrát jsem se však rozhodla udělat chačapuri s vajíčkem. V Gruzii jsme tento druh chačapuri jedli jen jednou. Moc nám zachutnal. Recept není vůbec složitý. Našla jsem ho zde. Bohužel některé kraje těsta při pečení trochu povolily, ale i tak se to dalo dobře konzumovat. V Gruzii takovouto lahůdku dostanete za pusu. U nás ani nevím, kde by ji mohli dělat. Snad jen možná v gruzínských pražských restauracích. I když jednou jsem v gruzínském podniku u nás v Čechách byla a dokonce jsem se ptala na tuto specialitu s vajíčkem. Bohužel ji nedělali.
Ten kvas jsme koupili zvlášť v jednom ruském obchodě. V Gruzii se nepije, ale určitě patří také k východoevropské kuchyni. Vzpomínali jsme při jídle na Gruzii a na Ukrajinu.
Mňam 🙂