K létu patří angrešt, rybíz, ostružiny, jahody, borúvky a maliny, a tak jsem se rozhodlva včera upéct koláče z čerstvě natrhaného rybízu. Pravda, rybíz nepochízí ještě z naší zahrádky, tam žádný zatím nemáme, ale není nad to natrénovat si sklízení i jinde. 🙂 Pamatuju si, že nás jako malé děti nutili na chalupách trhat angrešt a rybíz a mě to vůbec nebavilo. Teď to beru jako velký relax.
Domácí koláč, za který byste v trapnoidní hipsterské čtvrti zaplatili majlant, kdežto doma mě vyšel na pár korun a navíc je ho velká kopa. Protože jde rychle na odbyt, upekla jsem rovnou dva. =)
![](http://nd02.jxs.cz/923/431/9f79ad1a59_105049142_o2.jpg)
nejdřív na těsto poklademe rybíz
![](http://nd02.jxs.cz/176/305/2725727751_105049147_o2.jpg)
Ještě žmolenku..
![](http://nd02.jxs.cz/983/623/795d654ceb_105049149_o2.jpg)
po vytáhnutí z trouby
![](http://nd02.jxs.cz/935/133/4c9ba88bde_105049152_o2.jpg)