S kamarádkou jsme se dnes bavily hodně na téma jídlo v zahraničí. Proč vám neukázat některé čínské pochoutky 🙂
P.S. Něco pastva jen pro oko!
Na trhu v Pekingu (Wangfujing)
ovoce naložené v želatině
chobotničky a vypasení červi
Nejsem entomolog, tak nevím, co to je, ale raději jsem se jen dívala.
4x pavouk na tyčce
Bohužel i hady tam měli..
A nyní mé oblíbené čínské pochoutky:
Nudle: tyto jsem dostala v menze, bavilo mě si sama vybírat přísady, které chci, aby mi povařili, veliký výběr přísad a nebylo to ostré!!
Palačinka: nejdřív jsem si myslela, že černá tekutina, kterou měli vedle plotny, je čokoláda, ale ne.. Byla to jakási omáčka. Moc chutná, líbilo se mi, že na konci přidali vždycky ještě jedno vajíčko, potřeli tou černou tekutinou a nakonec tam dali takovou obří křupavou „sušenku“ Mňam! Sladké palačinky Číňané moc nejedí a nebo neznají.
Snídaně, kterou jsem jedla v Shenzhenu. Vajíčko v hlavní roli. Velmi syté a chutné. Nápoj je sladké sojové mléko, kterému jsem v Číně přišla hodně na chuť.
Musím říct, že místní kuchyně mi velmi učarovala. Nejedla jsem sice nic exotického, odmítla jsem konzumovat psa, ale přesto to pro mě bylo něco úplně jiného než jídlo tady v Evropě. Myslím, že v Asii jídlo hodně vaří, ne smaží.. a možná i proto jsem shodila dvě kila.. jistě tomu taky prospělo to, že jsme používali čínské hůlky. Jídlo si člověk víc vychutná a stráví u něj víc času. Dřív je sytý. Budu se snažit i po mém příjezdu do ČR jíst co nejčastěji čínskýma hůlkama.